WORKSHOP GLASFUSING 

Zie beschrijving van de techniek onder het kopje glasfusing op deze website.

 

Wat gaan we doen tijdens deze standaard workshop

Tijdens deze workshop van 2 tot 3 uur in een groepje van minstens 2 tot maximaal 6 personen, mag u op een plaatje van 25 bij 25 cm iets moois maken van glas, wat u maar wilt. 

Wordt het een schaal, staand object, een tuinsteker, iets voor buiten in een boom of liever wat sieraden? Het maakt niet uit. Het is allemaal mogelijk

Tussendoor krijg je wat drinken met lekkers erbij.

De kosten bedragen  € 52,50 Inclusief gebruik van gereedschap, glas (2 lagen),1 keer stookkosten, koffie/thee en wat lekkers. Bij 3 lagen gaan we het werkstuk wegen en de tijd berekenen, net als bij de cursus.

Wilt u het werkstuk nog gevormd hebben dan komt er € 2,50 voor de 2e stook per werkstuk bij op.

Kosten voor een gewenste standaard, een pin (bij een bloem, vogel of vlinder of metalen draad (voor ophangen), komen er ook nog extra bij.

 

CURSUS GLASFUSING

 

Wat gaan we doen tijdens de cursus

Tijdens de cursus van maximaal 3 uur per keer, in een groepje van minimaal 2 maximaal 6 personen, mag u zelf het formaat kiezen van uw werkstuk, zelf glas uitzoeken en zelf maken wat u wilt.

Op dit moment is maximaal 49 bij 59 cm mogelijk op een losse plaat voor maximaal 2 personen. 25 bij 25 cm voor maximaal 6 personen.

Wilt u nog groter, dan moet het rechtstreeks in de oven in elkaar gelegd/gemaakt,  worden.

 

De kosten bedragen € 22,50 per les.

Een cursusblok van 4 lessen is € 85,=

Dit is inclusief 1 keer stoken en gebruik gereedschappen, koffie/thee en wat lekkers. Exclusief gebruik van het glas, dit wordt berekend aan de hand van het gewicht van het gebruikte glas.

Wilt u het werkstuk nog gevormd hebben dan komt er € 2,50 voor de 2e stook per werkstuk bij op.

 

 

 

Werkstukken in de oven

Zo gauw de werkstukken klaar zijn, gaan ze in de oven, maar niet voordat er nog mogelijkheden besproken zijn op welke manier ze gestookt worden.

Full fuse of contour fuse.

Dan is er nog de mogelijkheid om de werkstukken te vormen. Deze werkstukken gaan dan nog een keer de oven in.

Deze mogelijkheden en meer, worden uitgebreid uitgelegd tijdens de workshop.

 

Elke stook duurt ongeveer 12 uur, dus u begrijpt dat u het werkstuk niet direkt mee kunt nemen naar huis. Wij streven ernaar dat u het werkstuk binnen 3 weken op kunt halen.

 

Mocht u nog een standaard willen, deze maken we tegenwoordig zelf. Ons streven hierin is dan ophalen na ongeveer 3 á 4 weken. De kosten van een standaard komen er dan nog wel extra bij op. Als u een bloem maakt voor op pin, de kosten voor de pin komen er ook nog bij.

 

Wanneer

Op afspraak. Voor beschikbare data zie ons kopje Agenda. Mocht er geen geschikte datum bij zitten neem dan contact met ons op.

 

Betaling

Workshop: op dezelfde dag, contant, pinnen of via een Tikkie

Cursus: Bij de eerste keer en de rest bij afhalen

 

Aanmelden

Kan via het contactformulier. Even melden of u alleen komt of met meer. Alle andere vragen zijn ook welkom.

Er wordt na uw aanmelding, zsm, contact met u gezocht via de mail of WhatsApp.

 

Afmelden 

Mochten er onvoorziene omstandigheden zijn, zoals ziekte, meldt dit dan zo snel mogelijk via WhatsApp 06-53345830 of via de mail glashuuske@gmail.com, met uw naam erbij. Ik kan dan misschien iemand anders blij maken met deze vrijgekomen plek.